Špagety - základní recept

Napsal Adminka* (») 22. 5. 2012 v kategorii Základy vaření, přečteno: 1435×
imgp8683-465x298.jpg

Příprava špaget - základní recept:

voda podle velikosti hrnce

špagety

sůl

..................................

1) Hrnec naplníme do jeho tři čtvrtě vodou, prostě trochu nad půlků hrnce, ale nepřežeňte to, jinak potom voda prská a nadělá to pěkný binec...:/

2) Přivedeme vodu v hrnci k varu a jakmile začne voda bublat, nasypeme špagety do hrce, pokud přečnívají, vezmeme vidličku a přepůlíme je - špagety v horké vodě změknou, takže půjdou ohnout...

3) Špagety v hrnci vaříme většinou 6-7 min jako ,,al dente´´, ale přesnou dobu al dente naleznete na obalu špaget.

4) Hrnec odsavíme a špagety zcedíme a necháme vychladnout. Podáváme na mnoho způsobů... Viz. kategorie Těstoviny.

Dotazy piště do komentářů...

Bon Appétit!! ;)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
ludmila z IP 194.228.59.*** | 4.10.2013 09:32
Máme rádi špagety, můžeme se po nich utlouct. V nové kuchyni, která je velmi praktická, se vaří dobře www.ci-kuchyne.cz/ Mám ostrůvek a jsem spokojená.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a dvě