I sandwich může být zdravý! Seznamte se...
Když se nad tím zamyslíte, co je nezdravého na hamburgeru? Odpověď je prostá: karbanátek, tučné sýry, bílá houska a hromada majonézy, hořčice, nebo kečupu. Asi si říkáte, co nám v tom hamburgeru asi tak zbylo... :D Podívejte se zpátky na seznam - každá z těchto surovin se dá nahradit!
Karbanátek za tenký plátek kuřecího nebo krůtího masa, tučné sýry za méně tučné (klidně i s více procenty tuku, ale hlavně KVALITNÍ!!!), bílou housku za hnědé pečivo nebo hnědý sandwich a majonézu a spol. můžete sna dvynechat...
Nemůžete? Tak vám nezbývá nic jiného než zavítat do kategorie OMÁČKY A DRESINGY na cooking.blogerka a něco si dodělat k tomu...
Tak jdeme na na to!
Ingredience:
2 hnědé sandwiche (nebo jiné hnědé pečivo)
kvalitní a čerstvý sýr (Eidem, holandské sýry,...)
- hlavně ne z Polska!! -> nekvalitní
2-4 plátky rajčete
1 list salátu
tenký plátek krůtího nebo kuřecého masa; nebo šunka
popř. home-made dresing
2 tenoučké plátečky másla
--------------------------------------------------
Postup:
Rozložíme si vedle sebe sandwiche. Jeden ze dvou sandwichů namažeme minimem másla a položíme sýr. Poklademe rajčaty, dresing a salátem ,,přikryjeme'':):). Na salát položíme maso, dresing a zase sýr. Přikryjeme druhým sandwichem.
Kdo má rád, může si do sandwiche pžidat třeba vajíčko natvrdo nakrájené na plátky (pokud tam už máte šunku (která se většinou nepřidává, pokud chcete mít sandwich zdravý) nemusíte solit...)
Skvělé jako svačina kamkoliv, zabalte do folie aby se vám sandwich nerozpadl a pro jistotu ještě do nějaké tvrdé svačinové krabičky!!
Bon Apetit!:P