Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- Smažení: 15 minut
Počet porcí
- 20 lívanečků
Ingredience
- 250 ml podmáslí
- 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- 1 lžíce najemno nastrouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 25 g změklého másla
- 60 ml medu
- 160 g hladké mouky
- 1¼ lžičky kypřicího prášku
- 25 g másla na smažení
Na skořicové máslo:
- 100 g změklého másla
- ¼ lžičky skořice
- 60 ml medu
Příprava jídla
Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.
Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.
Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.
Bon Apetit !!!!! Mňam!