Medové lívanečky se skořicovým máslem

Napsal Adminka* (») 5. 11. 2012 v kategorii Deserty, přečteno: 2713×
37791.jpg

Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Smažení: 15 minut

Počet porcí

  • 20 lívanečků

Ingredience

  • 250 ml podmáslí
  • 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • 1 lžíce najemno nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 25 g změklého másla
  • 60 ml medu
  • 160 g hladké mouky
  • 1¼ lžičky kypřicího prášku
  • 25 g másla na smažení

Na skořicové máslo:

  • 100 g změklého másla
  • ¼ lžičky skořice
  • 60 ml medu

Příprava jídla

Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.

Bon Apetit !!!!! Mňam!

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a sedm