Bavorský jahodový krém

Napsal Adminka* (») 26. 5. 2012 v kategorii Deserty, přečteno: 2183×
up-img-6464-a.jpg

Příprava bavorského jahodového krému:

Suroviny (na tři porce):

250 ml šlehačky

1 ztužovač do šlehačky

1 plechovka jahodového kompotu (cca 400 g i se šťávou)

1 želatina v prášku

jahody a mátu na ozdobení

........................................

1) Jahody slijte a šťávu dejte do rendlíku.

2) Podle návodu v ní rozmíchjte želatinu a nechte krátce přejít varem.

3) Nechte želatinu chvilku tuhnout a mezitím vyšlehejte šlehačku promíchanou se ztužovačem.

4) Jahody vidličkou rozmačkejte na kaši.

5) Jakmile se v želatině začnou dělat hrudky, spolu s jahodami ji opatrně vmíchjte do šlehačky.

6) Směs naplňte do misek a dejte aspoň na 4 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním krém dozdobte mátou a jahodami.

7) Bavorský krém můžete jíst samotný nebo se skvěte hodí k dortům ;);).

Bon Appétit!!!

INSPIRACE: Bavorský krém můžete nechat přes noc ztuhnout ve vinných skleničkách nebo jiných, př. jako na obrázku:

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Daisy z IP 90.181.210.*** | 26.5.2012 20:40
Ahojky, už se mi zbíhají sliny. Mám na ten krém chuť!! :)
Daisy z IP 90.181.210.*** | 26.5.2012 20:41
Pardon, překlepla jsem se: sbíhají
Anna B. z IP 90.181.210.*** | 27.5.2012 19:54
Zajímalo by mě, jestli je možné použít i jiné ovoce než jahody (například lesní ovoce)...?
Vypadá to lahodně
Adminka* z IP 90.181.210.*** | 29.5.2012 11:41
Ano, sice by nešly třeba švestky ale bavorský krém je možný udělat třeba i z malin. Ale pro zvlášť vybíravé je možné tento dezert připravit i z čokolády :P:D
modrásek :) z IP 217.66.160.*** | 19.10.2012 09:08
Vypadá skvěle! Je to snad první věc na světě co mě dokázala v devět hodin ráno vykopat z postele a donutit jít nakoupit :))


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a osm