Příprava bavorského jahodového krému:
Suroviny (na tři porce):
250 ml šlehačky
1 ztužovač do šlehačky
1 plechovka jahodového kompotu (cca 400 g i se šťávou)
1 želatina v prášku
jahody a mátu na ozdobení
........................................
1) Jahody slijte a šťávu dejte do rendlíku.
2) Podle návodu v ní rozmíchjte želatinu a nechte krátce přejít varem.
3) Nechte želatinu chvilku tuhnout a mezitím vyšlehejte šlehačku promíchanou se ztužovačem.
4) Jahody vidličkou rozmačkejte na kaši.
5) Jakmile se v želatině začnou dělat hrudky, spolu s jahodami ji opatrně vmíchjte do šlehačky.
6) Směs naplňte do misek a dejte aspoň na 4 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním krém dozdobte mátou a jahodami.
7) Bavorský krém můžete jíst samotný nebo se skvěte hodí k dortům ;);).
Bon Appétit!!!
INSPIRACE: Bavorský krém můžete nechat přes noc ztuhnout ve vinných skleničkách nebo jiných, př. jako na obrázku: